Osteopathie is een investering in een goede gezondheid!

Petra over Nanne

Nanne is een echte vakvrouw en dat merk je aan alles.  Ze is voortdurend bezig met wat ze tegenkomt bij de dieren die ze behandeld en probeert altijd ’de puzzel op te lossen’ zoals ze dat noemt. Ze is niet tevreden met de wetenschap wat een dier mankeert, maar wil ook weten waarom er sprake is van disbalans. Ze wil haar klanten het beste advies geven.  

Nanne’s aanpak leunt op gedegen osteopatische kennis, en dat combineert ze met haar grote kennis van inspanningsfysiologie, trainingsaanpak en haar eigen ervaring als ruiter en hondenbezitter.

 

Ze vindt dat ze haar kennis moet delen,  wil innoveren en onderzoekgericht werken.

Ze werkt graag samen, niet alleen omdat collega’s eigen deskundigheid inbrengen, maar ook om met een kring vakmensen te kunnen overleggen over de beste aanpak en om scherp en kritisch te blijven op haar eigen werk.   

Ze is eerlijk en geeft altijd aan wat ze wel en niet denkt te kunnen bereiken. Ze kent de grenzen van haar vak. Als Nanne het niet vertrouwd zal ze altijd direct doorsturen naar de dierenarts. Achteraf blijkt vaak hoeveel gelijk ze dan heeft. Bij Nanne is ieder dier daarom echt in goede handen.

1/4
1/3

Nanne over Petra

Petra heeft als hobby (be)studeren. Werkelijk waar alles tot in detail en vol enthousiasme willen begrijpen en bevatten. Als ze dan nieuwe inzichten en weetjes heeft, kan ze daar enorm goed over vertellen. Een echte communicator voor iedereen die graag van haar wil leren.

Ze heeft veel rust tijdens de behandeling met de dieren, waardoor ze veel voor elkaar krijgt in één behandeling. Haar uitstekende kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en mogelijke pathologie voelt ze onder haar handen, tijdens het onderzoeken van een dier. Daarna legt ze vol overgave de klant uit waar het dier last van heeft, hoe dat ontstaan zou kunnen zijn en wat zij en de eigenaar daaraan kunnen doen. Alles om het dier weer gezond en gelukkig te krijgen. Heel betrokken, punctueel, betrouwbaar en enthousiast is zij in haar werk.

Inmiddels heeft zij (ook) het kruiden-virus te pakken. Ze vertelde me tijdens haar eerste cursus over kruidengeneeskunde bij dieren: ‘in de file naar huis speurde ik de berm af en zag daar al die heilzame kruiden groeien’. Inmiddels is zij een HBO studie bij Herba Sanitas gestart om op een hoogwaardig niveau deze prachtige aanvulling op osteopatie, onder de knie te krijgen.

 

Duurzame oplossingen voor de gezondheid van uw dier!

 

KWALITEIT WAARBORGEN

 

Osteopathie  bij dieren is een relatief nieuw beroep en HELAAS een onbeschermde titel. Dat maakt dat het voor een diereneigenaar soms lastig is de ‘echte’ van de ‘kwakzalvers’ te onderscheiden. Wij zijn allemaal gediplomeerd fysiotherapeut en ICREO animal osteopath. Daarnaast onderhouden wij contacten met dierenartsen, volgen wij internationale seminars e.d. en nemen wij deel aan intercollegiaal overleg binnen de beroepsgroep voor ICREO osteopaten.

 

Daarnaast worden al onze bevindingen digitaal vastgelegd, zo kunnen we terugvallen op eerdere behandelingen en voor overleg (bv tijdens vakantie-overname). We kunnen voor verslaglegging en rapportage zorgen naar dierenartsen of andere hoogwaardige veterinaire professionals. Alles om transparantie en kwaliteit in onze communicatie te waarborgen.

 

Luisteren en observeren, onderzoeken en overleggen. Gegevens vastleggen en evalueren; alles om onze zorg optimaal te houden.

 
 

Osteopathie paard

120,110,100,-

Wij komen bij uw paard op locatie! Zorg ervoor dat uw paard schoon en droog is en niet bezweet of warm van training. Het eerste consult is uitgebreid, waarbij het probleem uitgebreid besproken wordt. We kijken naar het bewegen, doen een osteopatische onderzoek en behandeling en kijken globaal naar de ligging van uw zadel. Houdt er rekening mee dat uw dier nadien een week 'rug-rust' krijgt en u niet mag rijden.

  • 1 paard 120 euro

  • 2 paarden 110 euro

  • >3 paarden 100 euro  pp.

  • Los onderzoek en analyse: 30 euro,

(alle prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten)

Osteopathie hond

75,-

Nanne behandelt de honden bij haar in de praktijk in Doorwerth.. Bent u niet in staat om met uw hond naar ons toe te komen, dan kunnen we bij u thuis komen, wij rekenen 15 euro voorrijkosten. Petra behandelt alleen aan huis in Noord- en Zuid Holland.

 

Het eerste consult is uitgebreid, waarbij we het gezondheidsprobleem in beeld brengen. We bekijken het bewegen, het gedrag, bespreken het voer en onderzoeken en behandelen uw hond. Het is niet nodig uw hond te muilkorfen, we nemen de tijd en kennen de lichaamssignalen van de hond. Nadien is het veelal de bedoeling uw hond een week aangelijnd te houden, zodat hij/zij het lichaam rust geeft.

Consult 75 euro

Los onderzoek en analyse: 30 euro,- 

(alle prijzen zijn incl. BTW)

PROTEQ en OHRA hondenverzekeringen vergoeden onze zorg vanuit het aanvullend epakket, raadpleeg uw verzekeraar.

Osteopathie kat

90,-

Katten behandelen we enkel bij u thuis, om rust te waarborgen, dit komt de kwaliteit van de behandeling ten goede. 

 

Het eerste consult is uitgebreid, waarbij we het gezondheidsprobleem in beeld brengen. We bekijken het bewegen, het gedrag, bespreken het voer en onderzoeken en behandelen uw kat.

Consult 90 euro

Los onderzoek en analyse: 30 euro,- 

(alle prijzen zijn incl. BTW)

Please reload

WAT U KUNT DOEN

 

Klanten die inmiddels de kracht van osteopathie hebben leren kennen, delen hun positieve ervaringen graag met andere diereneigenaren. Zo krijgt ons werk steeds meer bekendheid, dat is heel waardevol. Wij stellen het dan ook op prijs dat u ons helpt met het verspreiden van deze kennis en ervaring.

Wanneer uw dierenarts (trainer, hoefsmid, zadelmaker, tandarts etc.) graag meer informatie wil ontvangen of gezamenlijke kennis wil delen, dan kunt u onze contactgegevens aan hen doorgeven. We werken graag samen met goed opgeleide professionals om zo gezamenlijk uw dier gezond te krijgen en te houden.