FYTOTHERAPIE EN SUPPLETIE

Kruiden als Fytotherapie

De eerste medicijnen kwamen van de medicijnmannen, de sjamanen, de oervolkeren die wisten welke wonderen vanuit de natuur gebruikt konden worden om het lichaam te genezen. Inmiddels is deze natuurgeneeskunde op de achtergrond geraakt en vervangen door synthetische producten. Gelukkig is deze vorm van medicatie ontwikkeld zodat we dieren verder kunnen helpen. Echter, langdurig synthetische medicatie gebruiken, verstoord de natuurlijke balans in het lichaam.

Dat zijn momenten waarop terug kan worden gegaan op de natuurlijke producten. Soms minder heftig en snel in hun werking, maar op lange termijn kunnen ze het lichaam van binnenuit ondersteunen. Kruiden en plantengeneeskunde wordt op diverse wijze toegepast. Wij vullen de osteopathische behandeling aan vanuit deze vorm van natuurgeneeskunde. Wanneer het lichaam net dat beetje extra’s kan gebruiken!  

 

Dionne: 'Nu, enkele maanden na zijn behandeling zie ik nog iedere dag het verschil! 

Herma: 'Je ziet dat je hond weer goed in haar vel zit, begint weer te spelen, loopt weer achter ons aan, we zien gewoon dat ze die pijn niet meer heeft.'

Soewenda: 'Ik was op een punt gekomen dat mijn training stagneerde en na passend advies zitten we nu weer in een stijgende lijn!'

Harriët: 'Nanne gaat altijd zeer professioneel en betrokken aan het werk en dat voelt voor zowel het paard als de eigenaar heel erg fijn.'

Supplementen

 

De biochemische processen in het lichaam zijn een heel scheikundig proces van stofjes in cellen en de uitwisseling hiervan in het lichaam. Dat is een proces waarvan nog niet alles is ontdekt en beschreven.

Welke orgaan zorgt waarvoor, waar is er een tekort, hoe kunnen we het orgaan beter laten functioneren en tekorten aanvullen? Dat zijn vragen die wij ons stellen, als we naar een dier met stofwisselingproblemen kijken. Een bloedonderzoek laten doen kan hierbij een goed uitgangspunt zijn. Soms is het ‘klinisch beeld’ van symptomen namelijk te divers om met zekerheid te kunnen zeggen wat er nu precies aan de hand is. Laboratorium uitslagen kunnen helderheid scheppen en richting geven voor het bijsturen van de stofwisseling. Na het behandelen van het dier en het aanvullen met supplementen, kan bloedonderzoek opnieuw worden ingezet als evaluatiemiddel. Dit gaat in samenspraak met de dierenarts.

 

Tekorten aanvullen, tot het lichaam weer in balans is!

 
 

Diervoeding

Er is vaak onzekerheid bij diereneigenaren over de juiste voeding voor hun dier. Wij kijken naar diverse factoren die van invloed zijn op de voedingsbehoefte.  Wij zijn onafhankelijk en kijken naar de voedingswaarden die diverse producten bevatten, om zo tot een passend advies te komen.

1/3